Индийските силоваци са ликвидирали шестият нападател над базата на индийските военно-въздушни сили н Патханкот в щата Пенджаб. Това заяви на сайта си вестник Times of India.

Нападението е осъществено през нощта на петък срещу събота. Военните веднага са унищожили петимата нападатели. Понастоящем се провежда операция по прочистването на базата, на територията на която, както считат силоваците, може би има терористи.

Властите твърдят, че бойците са се приближили към базата с полицейски автомобил, откраднат ден преди нападението. Той е открит в село, намиращо се на километър от мястото на атаката. Главната цел на терористичния акт, както се предполага, са въртолетите Ми-35 и изтребителите МиГ-21, базирани в Патханкот, но терористите на са успели да се доберат до тях.

По-рано се съобщи, че броят на жертвите са осем човека. Още четирима войници са пострадали, те са в болница в тежко състояние.

Индийските военни считат, че бойците са проникнали на територията на Индия от пакистанкия град Бахавалпур. Предполага се, че са част от екстремистката групировка “Джаиш-е-Мухамад” (“Армията на Мохамед”). Тя е създадена през 2000 година, действа на територията на северните индийски щати Джама и Кашмир.

Тагове: ; ; ; ; ; ;