Австрийското издание Contra Magazin излезе с материал озаглавен » Турски бойци ще помагат на Киев да вземе Донбас»- малко след като Нормандската четворка съгласува продължаването на Минските споразумения за новата 2016 година.

 

 

Няколко въпроса възникват веднага: Защо Турция взема отношение изобщо? С каква цел изпраща свои военни? И защо изпраща военни, при положение, че нормандския формат се опитва да разреши конфликта по мирен начин?

 

 

Явно намеренията на Турция не могат да се определят като конструктивни, или доброжелателни.Защо иначе ще изпраща свои военнослужещи на територията на Украйна?

 

 

213

 

 

Австрийското издание Contra Magazin в своя материал съобщава за 300 турски бойци, които са пристигнали вече в град Мариупол.

Освен стотиците кримски татари, това са още 3 военни батальона, които могат да нападнат Донбас, отбелязва австрийското издание.

 

 

По такъв начин, въпреки Минските съглашения, в този регион на страната отново могат да бъдат предизвикани пълномащабни военни действия, което ще доведе до възобновяването военния конфликт, а съответно и до нови жертви, подчертава авторът на статията.

 

Припомняме, че по-рано в Украйна беше организирано партизанско подразделение, в чийто състав се включиха кримсkи татари от тюркски произход.

 

В статията се съобщава още, че партизанското движение се финансира от турското правителство.

А атаките и  стрелбите от прозападни въоръжени сили в юго-източна Украйна продължават дори в жилищните райони, със знанието на киевското правителство, като се използва дори тежка артилерия, подчертават от
Contra Magazin.

 

 

 

Министърът на отбраната на ДНР потвърди, че в Мариупол тайно са пристигнали нови военни сили- отначало около 100 човека от кримските татари, а в края на декември 2015- още около 200 човека.

 

Изданието напомня, че в края на 2015 година Украйна и Турция разшириха сферата на партньорските си отношения- каквото и да значи това.

Трябва да се отбележи, че кримските татари и други лица от тюркски произход участваха в блокадата на Крим, а също така по време на блокадата беше засечена и терористичната турска групировка » Сивите вълци»

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;