ЛНР Плотницкий gУважаеми съграждани, скъпи земляци!
Днес ние се прощаваме с 2015-та година. Тя не беше толкова страшна и мъчителна като 2014-та, но все пак достатъчно сложна. Но всеки проблем ние решавахме заедно и в болшинството от случаите успешно.
Когато в миналото в двора на нашите западни съседи се случи още един пристъп на военна треска, то в аптеките на Народната милиция се намери достатъчно ефективно лекарство против тази болест.
Победихме финансовата блокада с мултивалутна система и днес неверната гривна надеждно е заменена от руската рубла. Заработи икономиката, от май пенсиите и заплатите се дават ежемесечно, с малко отклонение от нормалния график.
Вие помните, как в навечерието на предишната Нова година един зловещ предсказател пророкуваше че нашите деца ще стоят в подземията. А те ходят в топлите детски градини и училища, хранят се там безплатно, а след уроците се занимават в спортните секции и кръжоци. А през лятото на море в Крим безплатно почиваха около 4 хиляди наши деца – такова количество не е имало за всички години на „незалежност“.
Всички тези и много други победи не са подаръци на съдбата или късмет – това е справедлив резултат от нашия общ труд, търпение и взаимопомощ.  Вече може да се каже, че ние станахме единен и силен народ и можем да се справим с всяка трудност или проблем.
Честно казано не всичко замислено успяхме да свършим. Причините са различни — и малките пакости на бойните ни съседи, и световната икономическа криза. Като глава на Републиката аз нося отговорност за всичко, което се случва у нас. За това ви моля за прошка, че измененията към по-добро не се случват така бързо, както ни се иска на всички. Уверен съм, че и настъпващата година няма да бъде лесна., но ние имаме необходимите сили, опит и народно единство, за да продължим движението напред и нагоре.
От душа ви желая през Новата Година нашите съвместни старания да донесат желаните резултати. За това ще удвоим, а ако трябва и утроим обновлението на републиканска и местна власт.
Нека винаги ви съпътстват здраве и късмет — на вас и вашите близки. Мир и добро за нашия общ дом- нашата млада република!
Честита Нова Година, скъпи съграждани!
Честита Новата нелесна, но победна година!

Тагове: ; ; ; ;