ДНР Захарченко 4Скъпи земляци, граждани на Донецката Народна Република!
Към своя край отива 2015-та година. За нас тази година стана година на тежки изпитания. По време на киевската наказателна операция в Донбас загинаха хиляди хора, десетки хиляди останаха без жилища, стотици хиляди без работа. Милиони хора се превърнаха в бежанци.
Живеем в условия на тотална икономическа блокада. Но благодарение на победите си на бойното поле и на героичния труд в тила, ние устояхме. Ние устояхме благодарение на вашия подвиг и благодарение на тази помощ, която ни оказа и продължава да ни оказва Русия.
На бандеровската идеология на Киев ние противопоставихме борбата за свобода и справедливост. На идеологията на разрушението ние противопоставихме идеологията на съзиданието. Защитихме на полетата на сраженията нашата памет, нашата история, нашата вяра и нашия език.
Сега пред нас стоят други задачи. Ще построим нова – народна икономика, свободна от диктата на олигарсите.
Ще построим общество, основано на традиционните ценности, в което всеки човек ще се чувства защитен и свободен. Ще направим всичко нивото на живот на нашите граждани да се повишава непрекъснато, за да процъфтява нашата земя, за да виждат нашите деца пред себе си светло бъдеще и възможност да реализират себе си в свободна, силна и процъфтяваща страна.
След няколко минути часовниците ще ударят дванадесет пъти и ние ще преминем в новата 2016 година.
Скъпи приятели,
В навечерието на Новата Година ви желая мирно небе, семейно щастие, здраве и благополучие! Желая ви да обичате и да бъдете обичани. Желая ви да придобиете нови приятели и да запазите старите. Пожелавам мечтите ви да се сбъднат.
Честита Новата 2016 година!

Тагове: ; ; ; ; ;