Терористите, за които узна германската полиция, са били смъртници и са имали намерение да се самовзривят на градската гара в Мюнхен. Това съобщи в петък германският вестник Bild.

Според изданието, ислямистите, които по всяка вероятност са част от ИД, имали намерение първоначално да направят само един взрив на гарата, а после, когато на мястото на произшествието пристигнат оперативните служби, да осъществят втория взрив.

Според версията на радио Bayerischer Rundfunk, германските спецслужби са получили сведения от американските си колеги преди няколко дена. Според една от информациите, атаката е трябвало да прилича на неотдавнашното нападение в Париж.

Сведенията за подготвящия се терористичен акт местната полиция получила в навечерието на Нова година от “приятелски спецслужби”, пише изданието.

Началникът на полицията твърди, че са им съобщени дори имената на предполагаемите ислямисти, но в Германия не знаят, “съществуват ли тези лица. Не е възможно да установим местоположението им”, — казва той.

Оперативно-следствените мероприятия продължават.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;