Владимир Путин отправи поздравления към държавните глави на различни страни, правителства и ръководители на международни организации.

 

 

 

Винаги вежлив, внимателен, спокоен и с достойно поведение, определеният за най-влиятелен световен политик, руския президент отправи поздравления по повод Рождество  и настъпването на новата 2016 година, спазвайки златното правило, че добрите маниери са винаги на мода.

 

 

 

205

 

 

 

Главата на Руската Федерация се обърна с поздравление към Негово Светейшество Папа Римски Франциск, като изрази увреност в това, че плодотворните взамойдействия между Русия и Ватикана и занапред ще способстват изграждането на по-стабилен международен ред, основаващ се на принципите на мир, справедливост и хуманизъм.    

 

 

 

Обръщайки се към федералния канцлер на Австрия, Вернер Файман Владимир Путин подчерта, че въпреки сложната международна обстановка, в отношенията между двете страни се запазва значителен позитивен потенциал, взаимна заинтересованост за конструктивно сътрудничество по различни направления, които ще бъдат развивани.

 

 

 

Поздравления бяха отправени към република Абхазия, с пожелания за развитие на отношенията и стратегическо партньорство.

В поздравлението към президента на Армения Серж Саркисян,  президентът на Русия отбеляза, че изминалата година е била изпълнена със значителни достижения в развитието на руско-арменските отношения, носещи нови перспективи за развитието на съюзническо и партньорско взаимодействие на международната арена, особено след встъпването на Армения в Евразийския икономически съюз.

 

 

Обръщайки се към Александър Лукашенко, Владимир Путин подчерта, че изминалата година влиза в историята със знаковото събитие, а именно започналата работа на Евразийския икономически съюз, който значително разширява възможностите на интеграционно сътрудничество между Русия и Беларус.

 

 

Поздравления бяха отбравени и към република Абхазия, Азърбайджан, Бразилия, Унгария, Венецуела, Великобритания, Израел, Германия, Испания, Индия, Италия, Канада, Казахстан, Китай, Корея, Киргизия, Молдова, Куба, Сърбия, Узбекистан, Финландия, Франция, Германия и много други страни -дори президента Барак Обама не беше пропуснат.

 

 

 

» Изминалата година потвърди, че отношенията между Русия и САЩ, играят ключова роля за осигуряването на международната сигурност«- се казва в посланието.   Владимир Путин изрази и увереност, че постигането на конструктивен диалог и сътрудничество, съобразявайки се с интересите на двете страни, Русия и САЩ биха могли ефективно да протовостоят на новите предизвикателства и заплахи. Достойно и по мъжки, поведение предизвикващо уважение и носещо надежда, че докато има такива световни лидери, светът има шанс.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;