Всички действия на Анкара, включително връзките й терористите от ДАЕШ в Украйна провокират Русия да предприеме строги мерки.

 

 

Дейността на терористичната организация » Ислямска държава» се активизира в Украйна. Такова заявление направи председателят на СБУ ( Службата за сигурност в Украйна, аналог на българската ДАНС) Василий Грицак по време на годишното събрание на ведомството в Киев.

 

 

34

 

 

 

 

Грицак пояни още, че специалните служби в страната са предприели всички възможни мерки за възпрепятсването на разпространението на тероризма в страната.

 

 

По-рано от Службата за сигурност в Украйна потвърдиха, че бойците на » Ислямска държава» използват Украйна като база за прехвърляне на терористи, или разпределителен пункт.

 

За изминалата година на границата са задържани 59 човека, воюващи в Сирия на страната на терористите.

В Украйна са били изпращани за да бъдат лекувани или за да получат фалшиви документи за самоличност, за да могат след това да се върнат обратно в зоната на военния конфликт.

 

В интервю за  Федералната агенция за политически новини, военния експерт и полковник от запаса Игор Тихонов, заяви че,  Киев, Анкара и «Ислямска държава»  днес са тясно свързани.

 

 

 

» Турция подържа терористите, купувайки от тях нефт, а Украйна е готова да продаде и душшата си на дявола, за да направи каквато и да е гадост на Русия, а САЩ винаги и във всичко търсят изгода, за това активизирането на дейността на членовете на терористичната организация » Ислямска държава»  в Украйна е напълно обоснована«- коментира военния експерт заявлението на Василий Грицак.

 

Турски провакации

 

През ноември 2015 на международната изложба Turkey Defence Week 2015 заместникът на генералния директор по външноикономическа дейност на концерна

«Укроборонпром» Денис Гурак заяви за договорките между Украйна и Турция по задълбочаването на сътрудничеството в съвместни проекти по отбрана за повишаване на нивото на сигурност в акваториите на Черно море. Напълно възможно е, именно това да е началото на своеобразен съюз срещу Русия.

 

 

По мнението на Игор Тихонов, провокациите от страна на Турция на територията на Украйна, насочени срещу Русия, ще се увеличават с всеки изминал ден. 

 

» Турция подкрепя морално и финансово кримските татари, голяма част от които, са мюсулмани и са радикално настроени, влизат в редовете на ИДИЛ и като правило това се случва на територията на Украйна»- пояснява експерта.

 

Тихонов, също така смята, че политиката на Анкара отдавна е вързана с геополитически интереси: гражданската война в Украйна наруши  системата за сигурност в Източна Европа въвличайки в това блато и Турция. Реджеп Ердоган беше принуден да коригира външната си политика с настъпилите изменения, а мащабът на украинския конфликт може да се сравни с горяща кибритена клечка, станала причина за огромен пожар.

 

Турция днес прави опити да вземе под опеката су не само татарите в Крим, но и цялата кримско-татарска диаспора в черноморските държави.

Турция сегодня пытается взять под опеку не только татар в Крыму, но и всю крымско-татарскую диаспору в причерноморских государствах.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;