Су 24 mРуски Су-24 бомбардира събранието на командирите на ИД mо т.нар. столица на ИД Рака, сградата е напълно унищожена, съобщи официалният представител на Министерството на отбраната на Русия генерал-майор Игор Конашенков.

Съобщава се, че командването на руската авиогрупа продължава да получава сведения за обектите на ИД и другите терористични групировки в Сирия от представителите на патриотично настроените опозиционни сили, предаде РИА Новости.

“В понеделник представители на един от отрядите на сирийската опизиция, действащи в северо-източната част на страната, е била предадена информация за планирана среща на полевите командири на ИДИЛ в околностите на град Рака”, — каза Конашенков.

“В продължение на две денонощия над дадения район бе организирано денонощно наблюдение от въздуха. След потвърждаване на информацията за пристигането на главатарите, върху сградата, в която се провеждаше съвещанието, бе нанесен авиационен удар от самолет Су-24”, — каза представителят на Министерството на отбраната на Русия.

По-рано в сряда стана ясно, че руски щурмовак Су-24 е ливидирал в сирийската провинция Алепо опорен пункт на терористите, танк и автомобили с тежко въоръжение.

Според Конашенков, само за “изминалите две денонощия от 28 декември самолетите на ВКС на Русия и Сирийската Арабска република изпълниха 121 бойни полета по 424 обекти в провинциите Алепо, Идлиб, Латакия, Хама, Хомс, Дамаск, Дараа, Рака и Дейр-ез-Зор”.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;