Ердоган умра Мека 9Президентът на Турция Ердоган извърши в сряда малко поклонение (умра) в джамията Масджид ал-Харам (Тайната джамия) в Мека по време на визитата си в Саудитска Арабия.

Ердоган и съпровождащата го делегация в нощните часове посетиха Тайната джамия, където първоначално направиха обиколка около Каабата, а после изпълниха поклонение на хълмовете Сефа и Мерв, предаде агенция Anadolu.

Президентът на Турция извърши поклонение заедно със съпругата си Емине, министърът на външните работи Чавушоглу, министъра на енергетиката и природните ресурси Берат Албайрак и министъра на икономиката Мустафа Елиташа.

Ердоган и съпровождащата го делегация планираха също да посетят джамията в Медина Месджид ан-Набави, мястото на погребението на пророка Мохамед.

Умра – малко поклонение, свързано с посещение на Мека, а също на Тайната джамия, но не в месеца, предназначен за хадж, а по всяко друго време. Умрата е един от видовете поклонения, които изискват материални и физически разходи, но в същото време, според мюсюлманите, носи полза както на един човек, така и на обществото като цяло.

Президентът на Турция е на посещение в Саудитска Арабия по покана на крал Салман ибн Абдула-Азиз ал-Сауд. Турция и Саудитска Арабия вече се договориха за създаването на съвет за стратегическо сътрудничество.

Eрдоган Мека умпа aaEрдоган умра Мека 03Eрдоган умра Мека irdi5Eрдоган умра Мека mo

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;