Правителството на Русия утвърди списъка на различните видове дейности, забранени от 1 януари 2016 година да бъдат извършвани от фирми, които са под юрисдикцията на Турция, а също за организации, контролирани от граждани на Турция и също намиращи се под юрисдикцията на Турция.

Както съобщи пресслужбата на кабинета на министрите на Русия, в списъка на дейностите влизат строителството на сгради, инженерни съоръжения и специализирано строителство, дейности в областта на архитектурата и инженерно-техническо проектиране, технически изпитания, изследвания и анализи, дейността на туристическите фирми и прочие организации, дейността на хотели, обработка на дървесина…

“Списъкът не се отнася за договори, сключени преди влизането в сила на постановлението”, — подчертава руският кабинет на министрите.

От пресслужбата добавиха, че документът е бил внесен в правителството като изпълнение на Указа на президента на Русия от 28 ноември 2015 година “За мерките за обезпечаване на националната сигурност на Русия и за защита гражданите на Русия от престъпни и други противоправни действия и за прилагане на специални икономически мерки по отношение на Турската Република”.

Постановлението на руското правителство посочва, че министерствата трябва да осъществят мониторинг върху изпълнението на президентския Указ. На Централната банка също се препоръчва включване към изпълнение на Указа.

Според Указа на Путин, под руските санкции под формата на забрана за работа на територията на Русия попадат не само турските фирми, но и компании, оглавявани от граждани на Турция.

Едновременно с това Путин поръча да се изготви списък на договорите, за които тези санкции не се отнасят.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;