Хенри Кисинджър Путин toИслямска държава не може да бъде победена с дипломатически средства, счита бившият държавен секретар на САЩ.

Без Русия не може да се намери решение на сирийската криза, Западът трябва до проумее това. Това заяви бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър в интервю за немското издание Handelsblatt.

”Мирното решение на сирийския и другите проблеми не е възможно без участието на Русия”, — каза още Киниджър.

Терористичната организация Ислямска държава не може да бъде победена с помощта на дипломатически средства, каза също Кисинджър.

“Считам, че ние няма да открием дипломатическо решение на проблема около ИД. ИД трябва да бъде победена, защото докато тя съществува, ще разпространява идеите си, че другите общества са нелeгитимни, ще се опитват да провъзгласят халифата в Близкия Изток”, — счита той.

“Дипломацията тук е важна най-вече, за да сплоти намиращите се под заплаха общества” и да се изработи структура, която най-добре да защитава от терористични актове”, — каза Киниджър.

Бившият лидер на американската дипломация счита, че най-главното е да се лиши ИД от територия.

“Макар в този случай ИД да не изчезне, то вече няма да има географска база, която да счита за проява на държавност”, — заяви той.

Тагове: ; ; ; ; ; ;