Черна гора 0Влизането на Черна гора в НАТО ще утежни тежкото положение на единствения останал съюзник на Русия на европейския континент – Сърбия, пише Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Озовавайки се в пълна изолация, Белград вече няма да може да се противопостави на икономическия и политическия натиск от страна на Вашингтон и Брюксел. Така САЩ и НАТО ще реализират успешно плана си за “изхвърлянето на Русия от Европа”, подчертава изданието.

В началото на декември 2015 година Черна гора получи официална покана за влизане в Североатлантическия алианс, съобщава Deutsche Wirtschafts Nachrichten. Така, освен Украйна, в Източна Европа останаха само няколко държави, които все още не са станали членове на НАТО.

“Съдейки по всичко, САЩ с всички сили се опитва да изхвърли Русия от Европа, — констатира изданието. – Ако Черна гора се присъедини към западния военен блок, то от съюзниците на Москва на европейския континент ще остане само Сърбия”.

Членството на Черна гора в НАТО, обаче, още повече ще усложни положението на Белград, който и без това се намира в изолация, отбелязва изданието. Ако Западът успее окончателно да изолира Сърбия, то балканската република много скоро няма да може да се противопостави на икономическия и политически натиск от страна на САЩ и Европейския съюз.

“Така САЩ и НАТО ще реализират плана си за изхвърлянето на Русия от Европа и разполагането на свои войски на руската граница”,  — подчертава изданието.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;