С400“След разполагането на зенитно-ракетната система С-400 ВКС на Русия ще успеят да внесат ред във въздушното пространство над САР”, — така счита главнокомандващият Въздушо-космическите сили на Русия Виктор Бондарев.

Той отбеляза, че С-400 са много сериозна и надеждна защита за въздушните граници. В скоро време се очаква и доставката на новите комплекси С-500.

Главнокомандващият сподели също, че през 2017 година Русия ще вкара във въоръжение изтребителите от пето поколение Т-50 ПАК ФА. Той коментира и подновеното производство на Ту-16- “Белият лебед”, който, според Бондарев, ще бъде произведен в нова конфигурация.

Според него, макар в настоящите условия да е сложно възобновяване на производството, “руската промишленост ще се справи и с това в пълен обем”, самолетите ще бъде пуснати навреме.

“Практически цялата тази техника, която получаваме, премина през Сирия. Тя изпълни всички тактико-технически задачи, които й бяха поставени”, — обеляза генерал-полковникът.

Припомняме, че преди месец, на 26 ноември в Сирия бе разположен първият зенитно-ракетен комплекс С-400, който пристигна от Русия за защита самолетите на ВКС на Русия, разположени в авиобаза Хмеймим.
С-400 73

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;