Ердоган 7aМисля, че вече не си струва да припомням какво сътвори негово султанско величество Ердоган. Всички вече разбраха за сваления руски самолет, за заплахите и агресивните изказвания на кабинета му към Русия.

Не е тайна за повечето хора и защо Реджеп султан направи всичко това. Повече от ясно е, че Ердоган си е повярвал, надявайки се на подкрепата на НАТО.

Ако трябва да сме по-точни, той се надява най-вече на САЩ. Дори по едно време заплаши, че ще продължава да сваля руски самолети, помните ли?!

Сигурно забелязахте, че САЩ по принцип не казаха нещо значително по въпроса. НАТО направи някакви бегли коментари, които се отнасяха за “руската агресия” в Европа, но не коментираха действията на Турция.

По всяка вероятност Ердоган бе използван като отвличаща маневра, за да се отклони вниманието от това, което прави Русия в Сирия. Другата версия е, че Щатите просто хвърлиха Султана в огъня – за да не се занимава Русия с делата американски, а да се втурне да атакува НЕглавния враг.

Това горното вече няма значение.

Вече по-важното е следното – Ердоган остана САМ.

Доказателство за това е информацията, която пусна ТАСС, че Ердоган вече “разчита на повторна среща между министрите на външните работи на Русия и Турция”. Инфото е от 28 декември.

Информирахме ви за това, но ще повторим, ок.

В интервю за телевизия Al Arabiya Ердоган каза, че иска по-скоро дубъл на срещата между министрите на външните работи на Турция и Русия.

“Ние сме против крайно негативното развитие на нашите отношения с Русия. Искаме отношенията ни да бъдат колкото се може по-скоро върнати в предишното им русло. Понастоящем те не се скъсани окончателно. За последните 10 години ние постигнехме такъв прогрес в отношенията си, който не е постиган никога по-рано. Ние се превърнахме в стратегически партньори”, — каза Ердоган.

Според него, “в междудържавните отношения никога не бива да се отказваме от дипломацията и трябва да действаме разумно”.

Ердоган припомни, че министрите на външните работи на двете държави по-рано вече са провели среща, която се е състояла след възникването на кризата в отношенията.

“Чавушоглу оцени тази среща позитивно, но от руска страна чухме други изявления. Бих искал в бъдеще нашите министри отново да проведат преговори. Виждам, че политическите лидери на другите държави не искат отношенията между нашите държави да се развиват в такава негативна посока, те се опитват да съдействат. Ние искаме да победи преятелството, а враждебните чувства да бъдат все по-малко. И работим в тази посока”, — твърди в интервюто за Al Arabiya турският президент.

Както виждате от казаното по-горе, Ердоган реши да се изметне в кръста, както се казва.

Т.е. да се завърти в кръста.

Сега той иска отношенията с Русия да потръгнат, т.е. да потекат в предишното русло на пълноводната река.

Да, президентът на Турция е прав. Постигнатото беше голямо по размер. А отношенията, които дълго време бяха в застой, се оттласнаха от мъртвата точка, в която бяха.

Но нима не беше Анкара тази, която оплю партньорството си с Русия?!

Явно потупването по рамото от САЩ беше по-скъпо и по-желано, отколкото положителното и ефективно сътрудничество.

Ердоган заяви също, че в междудържавните отношения не бива страните да се отказват от дипломацията. Добави, че трябва да се работи с разума.

ДобрЮтро, Ердогане, както се казва.

И това го казва турският президент, който вместо извинения към Русия започна да я напада толкова агресивно, че го намрази целият нормален свят…

Но Ердоган отново забрави за трите условия, които Русия му постави, за да потече реката отново. Евентуално.

Зор, а, Ердогане?! Зор ли се получи? И в зимните курорти зор, и в летните, и в строителния бизнес, и в Турския поток, и в АЕЦ-а в Турция зор…

На всичкото отгоре целият свят разбра за нефтените милиарди от Ислямска държава, които загадъчно напълниха трезора на семейството.

Очевидно е, че Ердоган усеща, че губи битката с Москва.

Опитите с красиви и напудрени речи за заглади вината си са безполезни.

Защото не е възможно Русия да забрави инцидента със сваления си самолет.

С една дума, Ердоган все пак ще трябва да отговаря за злодеянията си.

При условията на Путин.

Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;