Ердоган офицер 2Вчера целият свят бе залят с “благородната” история около “самоубиеца” на моста, когото самият Ердоган спаси от гадна и зловеща смърт.

Уж Ердоган, който така и не мръдна от луксозната си кола, успя да уговори (забележете, без дори да си свали телефона от ухото) отчаяния мъж да не скача от високия мост над Босфора и да не отлита скоропостижно при Аллах или Мохамед.

Но не мина и ден, и самите турци се огледаха, замислиха се и взеха, че изровиха следното: ролята на “самоубиеца” e изиграна от един от офицерите от турските спецслужби.

Ето какво пише турската преса по въпроса: «İHTİHAR EYLEMİ Mİ PİAR ÇALIŞMASI MI», което в превод горе-долу звучи така – “ПиАр, а не самоубийство”.

Изводът, който турските блогъри правят е прост: човекът, когото уж спаси Ердоган, е високоплатен сътрудник на турските спецслужби.

На снимката от m.haberartiturk.com на едната снимка се вижда чиновникът в кабинета си, а на снимките от “спасяването” на другата снимка се вижда същият мъж в ролята на спасяван от Ердоган.

Имайки предвид ситуацията около Турция от момента на свалянето на руския Су-24, съвсем разбираема е мъглата, в която се е оплел Ердоган. Той се мята като риба на суша в търсене на изход от политическата задънена улица, в която се постави сам или някой зад океана му подшушна да се постави.

На всичкото отгоре руснаците ликвидираха всичките му съюзници-туркомани до границата със Сирия, а кюрдите от РПК продължават да му пилят нервите, както се казва. Другите кюрди, пък, сирийските, също му провалят план-графика.

Хаосът в главата и в самата Турция се увеличи особено след тоталния срив на зимните курорти, а и очаквания погром на летните, поради отказа на руснаците да стъпват в Турция.

Турската дипломация усети, че светът започна да гледа с подозрително, дори с тотално отрицателно око върху турската кауза въобще, имайки предвид фактите около пренос-превоза на крадения нефт от ИД от Сирия и вселенски големите приходи, които влизат в джобовете на високопоставени лица от турската власт, а, както твърдят експерти по въпроса, и в хазната на семейство Ердоган.

И за да не изглежда Ердоган такъв изверг в очите на света, пиарите измислиха това съшито с бели конци кадро със спасеният самоубиец и султан Ердоган, който спасява от личната драма един обикновен и дори беден на вид човечец, дори без да слезе от лимузината и дори без да свали скъпия си телефон от още по-скъпоценното си неоосманистко ухо.

Кофти пиар, обаче. Казвам го като пиар специалист, май френд.

На този номер могат да се хванат само идиоти. Да ви изглежда Ердоган на добър човек?! Да ви изглежда благонравен?! Да ви изглежда смирен или миротворец?! Или да има вид на Майка Тереза в лимузината?! Тц. 

Ердоган има вид на наглец и изпечен циник. Не знам как си получават пиарите заплатите от Ердоган, но аз на негово място не бих им плащала — той продължи да си изглежда така, както го е формирало обществото му — като човек, който ще стъпче когото и да е, без да му мигне окото.

Апропо, такъв вид има и Местан ефенди…

За да му се направи успешен пиар на този наглец, трябва майка му да го роди наново. Почти безнадежден случай е. По-вероятно е да заблудиш, че вълкът не е вълк, отколкото да се заблудиш, че Ердоган изведнъж се е превърнал в агне.

Но да погледнем отвъд елементарната игра с офицера, който определено става за драматичен артист в някой турски сериал.

Щом пиарите на Ердоган пуснаха в ход драмата, т.е. емоцията, значи играта съвсем е загрубяла, драги читатели.

Нали не сте забравили, че “Турски поток” e поставен на пауза?! Не сте. Хубаво.

А нали не сте забравили, че Ердоган смяташе да се превърне в Златната врътка, от която той щеше да благоволява да пуска или спира газта за Европа чрез този Турски поток?!

А нали знаете, че това с газовата врътка се нарича Световна геополитика?!

Ердоган, както се вижда, и до този момент не може да се измъкне от беса, който го подгони, че около неоосманистките му напъни да разпростре султанските си криле над чужди територии, в частност в Сирия, при това възползвайки се от бардака около “арабските пролети” и в други страни, той изпусна газовата врътка.

Искаше и османистки халифат и газов султанат.

Е, ай ся…

Ненаситно гърло.

Криво гърло. Задави се от алчност.

Не си направи сметката, че Османската му империя НЕ Е желана нито от Вашингтон, нито от Лондон, а пък за Москва и Пекин въобще няма смисъл да говорим.

А може някой да му е намеквал, че всичко ще стане точно така, както го е замислила божествената му глава, която родният Лютфи Местан така одобрява и на която дори се кланя, като червей.

Не очаквахме Ердоган да е толкова глупав. Че е лош човек, това го видяхме всички, то се вижда от всяка снимка, на която е.

Но че е такъв глупак, не очаквахме – да го подтикват към безумни ходове, предначертавайки така политическата му смърт, това би могло да го разиграе само най-гениалното разузнаване. Или всесилната Съдба — т.е. Аллах, имайки предвид религиозната принадлежност на Реджеп ага.

Е, сега го гонят своите – турците. Те откриха, че Ердоган вече е и драматург.

Ердоган е на прицела на всички.

И на свои, и на чужди. Светът започна да ловува.

Започна лов за Ердоган.

Само родният Лютфи не разбра, че е заложил на бита карта.

Нищо, ще изчакаме.

А докато чакаме «лова» на агент Владимир Зидаров (понастоящем Лютфи Местан), който «лов», апропо, закъсня, някой да вземе да разрови и да обществеността следното: на обществеността как така той си живурка в 200 квадрата апартамент в центъра на София.

От къде намери пари за 200 квадрата апартамент в център на София в условията на демокрация, агент Владимир?

Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;