Страната ни е в центъра на огромен оръжеен скандал с ислямистка следа. Слуховете, които периодично се появяваха с информация за български доставки на оръжие- първо в Украйна, сега и за екстремистите от «Ислямска държава», се оказаха съвсем основателни. За българска следа се говореше дори при серията терористични атентати във Франция, които разтърсиха цяла Европа.

 

Най- потресаващото в случая е, че този път името на България, е опетнено с кръвтта на невинни жертви на световния тероризъм.Оказва се, че страната ни, която е член на агресивния военен блок НАТО,и  днес не разполага със собствена армия , е замесена в доставки на оръжие именно за терористите от «Ислямска държава».

 

bgtr

 

Стана известно, че оръжието което САЩ са купували от българските власти за да бъде доставено на така наречената сирийска » умерена опозиция», всъщност е попадало в ръцете на радикални групировки и терористични организации под шапката на терористите от «Ислямска държава».

 

 

Гранатомети, тежки картечници и автомат Калашников- всичко  това е било доставяно на терористите в Сирия през България, става ясно както от достоверни източници, така и от военни експерт анализиращи данните за доставките на оръжия от България извън граница.

 

 

В сайта на министерството на икономиката, може да се види, че е един от най-крупните клиенти е Саудитска Арабия, която е закупувала РПГ и автомати Калашников, произведени още по съветско време.

Към днешна дата обаче арабите сега имат на разположение, не съветска въоръжение, а най- съвременна военна техника. Следва логичния въпрос- за какво тогава са им на арабите калашници доставени от България?

Според военния експерт Константин Сивков, в системата за въоръжаване на Саудитска Арабия съветската техника не се вписва, от което може да се направи извод, че се е закупувала с една цел, а именно- да бъде доставяна на терористите от » Ислямска държава».

 

В няколко световни медии, вече изтече информация за скандалното българско участие в доставките на оръжие за ислямистите, а слухове за подобно участие гравитират в пространството не от вчера.

Нееднократно се споменаваха и конкретни фирми и имена- «Алгънс»ЕООД , фирмата наела полигона в Анево, която е собственост на Александър Атанасов и се намира в «партньорски» отношения с небеизвестния Боян Петракиев- Барона. Биографията на Барона е богата на факти свързани с търговия на оръжия, петролна контабанда и много други доходоносни престъпни схеми.

 

baron

 

България за пореден път е забъркана в крупен оръжеен скандал. Припомняме че, преди няколко месеца стана известно, че САЩ са купували автомати Калашников именно от нас, а на въпросния полигон Анево, дори са тренирали сирийски бойци. Случаят с полигона нашумя в простанството след като там загина американски «инструктор»  след взрив на гранатомет.

 

Разбира се, наши военни експерти не се учудиха, и дори тогава полковник Николай Марков публично сподели, че на наша територия американски военни тренират и обучават бойци от Сирия в различни полигони.

 

Тоест, НАТО използва страната ни за учебен център на подготовка на бойци за собствените си цели, а ние се превръщаме в съучастници на тероризма, доставяйки оръжие на тези, които представляват заплаха за целия свят.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;