Меркел Яценюк 7_orig“В интервю за нашия кореспондент канцлерът на Германия Ангела Меркел се изказа нелицеприятно за висшите длъжностни лица в Украйна – за президента и за министър-председателя на тази страна”, — съобщи немското радио SWR.

“Фрау канцлерът заяви, че президентът на Украйна Порошенко едва ли не ежедневно се опитва да се свърже с нея, но практически е винаги в нетрезво състояние. Прес-секретарят  Улрих Вилхелм добави, че екипът е престанал да свързва украинския президент с канцлера на Германия от октомври 2015 година именно заради неговото пагубно пристрастие, но звъненето на нетрезвия Петро Поршенко с настояване да го свържат с Ангела Меркел не спирало нито за ден».

“За съжаление не е възможно да се води конструктивен диалог с днешната украинска власт не само с Петро Порошенко, — отбеляза Ангела Мерел. – Това се отнася и до второто лице в Украйна – премиерът Арсений Яценюк, който откровено брющолеви по всички въпроси – от икономически до политически…Създава се впечатление, че той няма никакво образование и едва ли не току-що е излязъл от пясъчника в детската градина”.

“Такива са характеристиките за действащата украинска власт, които излязоха от устата на нашия уважаван канцлер. Всичко това обяснява необходимостта от «Северен поток-2», нали?”,  — пита слушателите си водещият.

Тагове: ; ; ; ; ; ;