Ердоган шах 9Новина 1. Русия предостави на Франция данни за прехвърлянето от Турция на бойци за попълване редиците на Ислямска държава

Генералният щаб на Русия предостави на Франция данни за прехвърлянето от Турция на бойци в северните райони на Сирия за попълване редиците на терористичната организация Ислямска държава.

Ръководителят на Генералния щаб Валерий Герасимов разказа на френския си колега за ролята на Анкара в разграбването на природните богатства на Сирия и се разбраха да обменят оперативна информация между Москва и Париж за координирани действия в борбата срещу ИД, съобщиха от Министерството на отбраната на Русия.

“Бяха предоставени данни за прехвърлянето от турска страна на бойци в северните райони на Сирия за попълване редиците на терористите”,- съобщиха от Министерството на отбраната на Русия.

“Договорихме се да обменяме оперативна информация за координиране на действията и за по-ефективно поражение на командните пунктове, военната техника, складовете, пътищата за снабдяване и другата инфраструктура на ИД в Сирия”, — се казва в съобщението.

Новина 2. Турските офицери на сирийската граница поддържали връзка с бойците от ИД, това стана ясно от телефонните разговори, чието прослушване бе извършено от главната прокуратура в Турция в рамките на разследване по друго дело.

Прехващането на разговорите е осъществено по време на разследването на турската прокуратура на делото за изчезването на шестима граждани от страната. Прослушани са телефонните разговори на турски офицери на сирийската граница. Изяснило се, че турските офицери поддържат връзка с представители на Ислямска държава.

Файлът с резултатите от разследването бил предаден на военния прокурор през март след като прокуратурата в Анкара заявила, че делото няма да попадне под нейната юрисдикция, съобщават турските медии.

Това не са първите съобщения, потвърждаващи връзката на Турция с Ислямска държава. По-рано от компанията Rystad Energy стана ясно, че Турция, бидейки член на НАТО, купува нефт от бойците на ИД.

Генералният щаб на Русия съобщи за прехвърляне от Турция на бойци в северните части на Сирия за попълване редиците на терористичната организация Ислямска държава.

Тук му е мястото да си спомним за сваления от турците Су-24 и да една история-легенда, която се случила в Иран, когато убили руския дипломат Грибоедов.

Тогава, за да избегнат войната с Русия, персите изпратили на Русия подаръци, сред които бил и елмазът “Шах”, който и до днес се пази в Москва. Лежи си елмазът и припомня за минали времена.

Шах ond

За времената, в които думите “чест” и “чиста репутация” все още имали голямо значение.

Но е тъпо да се сравняват персите с турците, нали?!

На Анкара бяха поставени три елементарни условия, за да си оправи отношенията с Русия:

  • да си признае вината и да се извини
  • да накаже виновните за трагедията
  • да възмезди стойността на самолета

На руснаците не им трябват съкровища и елмази, защото си имат.

На руснаците им е достатъчно подлеците, мерзавците и страхливците да бъдат посочени пред света кои са и същите да си получат заслуженото според делата.

Обаче това не се случва.

Мдаа, Турция не е Персия.

Турция върти спектакъл, от който мирише на повръщано – театър на повратливостта и наглостта.

Че светът отдавна прилича на абсурдно Кралство на Кривите Огледала, това е ясно.

Дори ми е странна упоритостта, с която Русия се опитва да посочи на този крив свят ИСТИНАТА и съвсем не прилича на мерзавците-лицемери от Западна Европа, които преди време реваха фалшиво в Париж.

Да, тези стъпки на Русия предизвикват възхищение.

Ако Русия измени на общочовешката правда, тя ще изгуби шансовете си да победи.

На този етап няма шансове Русия да тръгне по кривия път.

Да, руснаците получили елмаза “Шах”. Подарили им го персите, за да замажат и донякъде изкупят една своя грешка. С което признавали грешката си публично.

Сега се сетих за думата шах.

Тя има две значения.

Едното значение е ТИТЛА НА МОНАРХ в страните от Изтока

Другото значение е ТЕРМИН В ШАХМАТА.

ШАХ – това е ситуацията в шахмата, когато царят е буквално поставен в ъгъла. Т.е. със следващия си ход противникът може да вземе царя.

Е, Ердоган е в нещо като в шах.

Вместо да прозре, че след шаха следва мат, т.е. брутален край на мача, той сам избра съдбата си. А тя ще е съдба на политически труп.

Изборът си беше негов.

С нетърпение чакам да чуя как Путин обявява МАТ.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;