Според протестиращите, с действията си те искат да привлекат вниманието към убийството на тъмнокож млад човек от полицай

Стотици активисти на движението за правата на тъмнокожите Black Lives Matter, преградиха пътя към международното летище Минеаполис в щата Минесота. Това съобщи през нощта в сряда агенция АР.

Според агенцията, протестиращите по-рано през деня са демонстрирали в търговския център Mall of America, намиращ се в съседния град Блумингтън. Акцията е довела до затварянето на най-големия магазин в САЩ, защото собствениците на намиращите се там магазини се страхували за живота на посетителите в Мола.

След като полицията заплашила протестиращите и изискала от тях да напуснат търговския център, демонстрантите преградили магистралата, водеща към един от терминалите на летището. В резултат се образувало огромно задръстване.

Участниците в акцията, главно афроамериканци, скандирали “Искаме справедливост! Сега!” Губернаторът на Минесота направил обръщение по местно радио, нарекъл ситуацията “много опасна”.

Според активистите, те искат да привлекат вниманието върху убийството на тъмнокожия млад човек на 24 години Джамар Кларк, който бил застрелян от полицай в Минеаполис миналия месец. Демонстрантите твърдят, че полицията е превишила правата си.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;