Роско Русия 90_nВсички вече чухме за ролята на Турция в търговско-религиозната“афера” Ислямска държава.

И със сигурност всички сме убедени, че нефтът е само малка част от “стокооборота”, който се върти в онези географски покрайнини. Както се оказва, Турция се намира в превъзходно географско положение, което й предоставя възможността да бъде нещо като посредник между Ислямска държава и външния свят.

Контрабандата на нефт, на други природни ресурси, контрабандата на културни ценности, отвличането на хора… – това е само част от списъка. Но все още никой не е казал и дума за сирийския памук, който абсолютно безпроблемно се стоварва в Египет през Турция.

Списъкът продължава да се попълва. Буквално преди дни в ООН заявиха, че терористичната организация произвежда най-опасния наркотик “каптагон”, който трансформира бойците-ислямсти в  агресивни човекоподобни. Разбира се, че го произвеждат не само, за да гълтат по едно хапче преди бой, но главно, за да го продават с цел натрупване на печалба.

Въобще, голяма търговия завъртя тая Ислямска държава.

Което и бе една от целите при създаването й, апропо.

ИД се изхитри да направи и още нещо в името на печалбата: увеличи маковите полета в региона – т.е. увеличи се производството на опиум и хероин.

Има и още: терористите са въвлечени с двата крака, както се казва, в препращането на наркотици в Европейския съюз през Турция.

Килограм хероин в Турция струва от 5 до 7 хиляди долара. В по-далечните земи, в Европа, той вече струва 30 хиляди долара. Разбирате за каква разлика в цената става дума, нали?

ИД доставя половината от общия обем хероин за европейския континент. Доходите на ИД от наркотрафик са в рамките на 500 млн долара.

Маршрутът на афганистанския хероин минава през Ирак, Турция и балканските страни, за да стигне до Европа.

Опиумът се преработва в хероин главно в турски лаборатории, а едва това, вече в пречистен вид, той заминава за Европа.

В България никой не говори за това, а пътят на хероина минава точно през милата родина.

Знаем защо не се говори. За да не ни закрият предаванията по радиото, както се казва образно. И недвусмислено.

После да не се чудите защо на простестърите им идват такива безумни мисли от рода на: “да свалим Системата, като самата ТЯ стане наш донор”.

Всъщност, по отношение на т.нар. глистеви протестъри, те няма нужда извънорганично да се дрогират, стига им природното предразположение към безумни умотвърдения…

Така е и с турците на Ердоган, Турция се бори с ИД чрез лаборатории, чрез лагери за идиловци, чрез болници за ранени „герои“ на исляма, чрез трасета за нефт, чрез с почти магистрала големина на арт-каналите от Ирак и Сирия към Западна Европа…

Много канали, много потоци, много реки и направо море от лесни и крадени пари.

И почти целият този поток се е проточил като мътна гомняна вода към Турция. Т.е. на една ръка разстояние от милата родина.

Извинявам се за „гомняна“, но лесните крадени пари не могат да попаднат в графата “потече златната вода” от Онази любима вълшебна народна приказка. В приказката няма точно такъв вид вода, защото народният гений не е имал шанса да се докосне до геополитическите театри и машинации. Затова в момента терминологията около въздействието на тези няколко вълшебни видове води се наложи да бъде осъвременена. Така измислих за съвременната приказва термина “гомняна вода”.

С една дума, ако видите някой протестърски или министерски “КИБОРГ”, т.е. човек със странно-облещен поглед и с безумни предложения относно ваксини или други подобни държавни дела (т.е. държавни гафове), да знаете, че „хапчето“ е дошло с бързия влак от Истанбул 🙂

Като написах Истанбул, та се сетих за горкия „героичен“ неоосманист Местан, когото другарят от Държавна сигурност Доган вчера навря в тъмния ъгъл на изтритата с гумичка за хартия политическа даденост. В превод на горенаписаното – Доган изпрати Местан директно в песента „Събуди се юнак балкански и отвя с два замаха селския ага с маането“.

Искам да кажа, че дори не извади калъчката.

Така се прави, другари, когато дръгливото магаре реши да се престори на легендарния кон-шарколия на Крали Марко, се появяват хората, на които Народната република им даде мозък под черепа. За да ги вкарат в ж.п. линията, щото се правеха преди това на вършачка из родните поля и камънаци…

А не може да вършееш, когато от държавата ти е останало само камънак.

Така „литературното“ магаре, когото другарят Доган дипломатично нарече не в прав текст „пета колона на Турция, вече се сети да се погледне в огледалото и да осъзнае, че освен къчове във въздуха, не е способно да направи нищо друго…

Да, геополитическият проблем носи името Ислямска държава. На пръв поглед.

Или ДАИШ, както казват министърът на външните недоразумения Митов и президента Роско.

Стига с това ДАИШ, EС и НАТО, бе, КИБОРГИ!

Спрете каптагона!

Че ще се появи още някой „другар“ от славното ДС и ще ви стовари резила цял народ да види как само мятате къчове пред смутения поглед на българската търпелива синева.

Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;