Местан ЕрдоганБългарското разузнаване е фиксирало активизиране на агентурата на Турция миналия петък

Подготвя се извеждане на Лютви Местан от България с подкрепата на турското посолство в София, научихме от родните спецслужби.

Същите са фиксирали активизация на разузнаването на Турция у нас миналия петък. Налице е било разузнаване под прикритие, както и шпиони под дипломатическо прикритие, каквито има в голямо количество в България. Чуждата агентура е вдигната на крак.

Местан е бил засечен да носи документи в турското посолство, макар той все още да е официален лидер на партия, регистрирана в България.

Твърди се, че Лютви Местан се укрива в турското посолство в София заедно със семейството и голяма част от вещите си. Депутати от ДПС вече заявиха, че лидерът на партията им не е вдигал телефона си от няколко дена. Според други източници, Местан е в близки отношения с турския посланик Сюлейман Гьокче, която връзка се осигурявала от шофьора на посланика – най-довереният човек на Гьокче.

Местан е забелязан да влиза в посолството на Турция пред речта му в парламента по повод сваления от Турция руски самолет.

Според източници, декларацията, която депутатът от ДПС прочете от парламентарната трибуна, е била поръчана от турското посолство в София.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;