Руският външен министър Сергей Лавров заяви за готовността на Русия за активно сътрудничество с всички, които се борят с терористичната заплаха, преди началото на преговорите с кюрдския  лидер на опозиционната турска Партия за демокрация на народите Селяхтин Демирташер, който пристигна на посещение в Москва.

 

 

30

„Важно за разрешаването на кризата в Сирия е да се обединят възможностите на всички, които решително се борят с терористите“,  подчерта още Лавров.

По думите на руският външен министър Москва смята, че жителите на Сирия и Ирак, включително и кюрдите имат право да се борят с терористите с оръжие в ръце.

» Русия участва в антитерористичната операция в Сирия по молба на сирийското правителство и е готова за сътрудничество с всички, които се борят с терористичната заплаха

» Вие идвате в Москва в период, който не е най-добрия в руско-турските отношения- отбеляза Сергей Лавров, допълвайки:

«Отношението ни към действията, инициирани от днешното турско ръководство срещу руския самолет, изпълняващ антитерористична мисия, по никакъв начин няма да се повлияят върху отношението ни към целия турски народ“.

„Това отношение е приятелско, то се основава на доверието, историята на съвместното съжителство, съвместните проекти в културната, хуманитарната и икономическата сфера. Убеден съм, че това ще остане“, заяви  руският министър.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;