Европа, Турция, Катар и Саудитска Арабия превърнаха Сирия в развъдник на тероризма, заяви  Башар Асад, в интервю за австрийското издание  Die Presse.
По думите на сирийския президент, европейците са » продали ценностите си нафтодолари», позволявайки на уахабитските организации от Саудитска Арабия да прокарат екстремистката идеология в Европа.
Президента на Сирия заяви, че официален Дамаск има готовност за диалог с всеки, който признава неговата легитимност.
Башар Асад отбеляза, че настоящата политика на Запада срещу тероризма не може да се нарече реалистична, или продуктивна.
200
» Ние се борим с тероризма от самото начало. Освен ДАЕШ, съществуват още терористични организации-
» Джебхат ан- Нусра», «Ал-Кайда» и много други терористични групировки. Вие знаете, че борбата с тероризма трябва да бъде стабилен, постоянен принцип, и това е път, в който ние можем да бъдем съюзници.
Западната политика не е обективна по отношение на тероризма в момента, не е реалистична, нито продуктивна към настоящия момент, дори напротив- контрапродуктивна
заяви Башар Ал- Асад.
Кризата може да бъде овладяна в рамките на година, ако отговорните страни предприемат сериозни действия срещу наплива на терористи, заяви сирийския президент.
По негови думи, борбата с тероризма се усложнява, от това че някой страни откровено поддържат терористите защото имат икономически интереси от това, и докато света не прозре тази истина и не се изправи срещу заплахата, нещата ще продължават така.
Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;