23 Декември: Около 10 хиляди души излязоха на стихиен анти-правителствен протест в столицата Подгорица.

 

Протестите в Черна Гора стават все по-масови, и хората вече не се страхуват нито от полицията, нито от сълзотворен газ, с който бяха разпръсквани при първите демонстрации.

 

34

 

Сега народът на Черна Гора е решително настроен да брани свободата си, и реагира остро на предателството от страна на несменяемата власт в лицето на Мило Джуканович.

 

Напомняме, че скандалния премиер в края на октоври тази година ( 19 октомври 2015), след многохиляден протест с настояване за оставка, при който протестиращите бяха атакувани от полицията и разпръсквани със сълзотворен газ, Мило Джуканович беше изведен от страната със самолет.

 

35

След поканата за встъпване в Нато, която Черна Гора получи на 2 декември напрежението в страната ескалира.

Черногорци се почувстваха заплашени и незащитени от сегашната власт, и се обединиха от идеята да защитават интересите и родината си.

Антинатовските протести буквално разтърсиха страната и борбата на народа става все по-смела и отчаяна.

 

Редакциите на News Front отразяват активната борба за свобода на черногорци с директни излъчвания на протестните акции, след като и в самата Черна Гора и у нас за тези протести се мълчи.

 

Днес протестиращите направиха шествие до телевизията, за да бъдат видяни, тъй като черногорските медии обикновено съобщават за стотина души несъгласни с провежданата политика от Джуканович, когато  в действителност протестиращите са хиляди, което се видя и днес — сряда, работен ден.

 

Подкрепяни от опозицията демонстрантите настояват за провеждане на референдум по въпроса за встъпване в Нато, и за съставяне на преходно правителство.

По време на шествието тази вечер протестиращите скандираха » Мило-крадец, дойде твоя край!»

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ;