Zaman: Турските курорти се “тресат” от липса на руски туристи

Ски Турция -2Зимните планински курорти в източна Турция понасят сериозни загуби от хладните отношения с Русия. В някои региони лисват значителна част от традиционните руски туристи. Същите проблеми има и в летните туристически центрове, например в Анталия, съобщи турското издание Zaman.

Кризата в отношенията между Русия и Турция засегна много сектори в турската икономика, в това число и курортите в зимния туризъм, съобщи от Бурса кореспондентът на Zaman. Представители на отрасъла твърдят, че в региона Улудаг вече са отменени една четвърт от поръчаните по-рано от руснаци почивки.

Туристите от Русия стават все по-малко и заради западните санкции към Москва, а неотдавнашният конфликт с Турция само наля масло в огъня, твърди изданието. Според специалистите, проблемите между държавите са ударили сериозно Турция – в летните, а и в зимните й ски курорти, например в Улудаг.

В Паландокен, който се намира в региона Ерзурум, твърдят, че загубите на местните хотели са достигнали 300 милиона долара – руснаците са отказали 90 % от планираните по-рано почивки.

Запитаните от Zaman работници в хотелите твърдят, че се стараят да заменят руските туристи с такива от арабските страни, но възможностите за настоящата година вече са изпуснати. Чартърите в тази част на Турция се осъществяват само от Иран.

 

 

Коментари:

Зареждане ...