Доналд Тръмп ereАмериканците бавно и постепенно започват да осъзнават, че ги мразят по целия свят, не само в Близкия Изток.

Републиканецът Доналд Тръм най-накрая бе осенен от блестящата идея, че не трябва да се произнасят приповдигната и почти безумни речи за американското превъзходство, а трябва да се стъпи здраво на земята и да се изрече истината право в очите.

Колкото и после да те засърбят самите тези органа за виждане и ориентация в действителността.

Легендарните приказни повести на Хилъри Клинтън, на Барак Обама и на цялата останала плеяда от американски оратори и кандидат за президенти или губернатори доведе САЩ не до възход, а до падение – блъсна света и му поднесе една непреставаща и кръвопролитна война не само из цяла Сирия, на и почти из всички арабско-пролетни държави.

(конфликтът в Украйна в случая е на ниво “арабска пролет” (т.е. «цветна революция»), колкото и това да не се харесва на управляващата там хунта).

Интересно е следното в задокеанската империя: как с приближаването на изборите започва все по-силно да се забелязва пълен разкол в мненията на демократическата и републиканската партии.

Към разкола не се вмества Хилъри Клинтън, която е нещо като “тежката ястребова артилерия” сред партията си. За да се отплати на спонсорите си, тя доказа, че е в състояние не само да се прави на ястреб, ами дори да прости пурите на мъжа си. Където и да са напъхани те.

В президентската надпревара този път има само един интересен човек. И това е Доналд Тръмп. Той е републиканец. Но изявленията му карат да се срамуват дори демократите – защото така, както той, би трябвало да говорят те.

Тръмп буквално отвя демократите и ги изпрати в девета глуха по отношение на партийните им уж каузи, които би трябвало да произтичат принципно, на изначално ниво.

Доналд Тръмп заяви публично това, което не се осмели да каже никой преди него.

Той нарече съперницата си Хилъри Клинтън “убийца на стотици хиляди хора”.

Тръмп вдигна рейтинга си с това последното изявление до небесата, надявам се.

А и така даде на самия себе си още по-голяма свобода – да разобличава докрай външната политика на САЩ.

Дано американците най-после тихичко да са започнали да осъзнават, че тях ги ненавиждат практически всички народи по света, не само целия Близък Изток.

Доналд Тръмп застави гражданите на Щатите най-накрая да включат мозъците си в мрежата, а не сляпо да вярват в красивите и приповдигнати речи на избраниците на олигархията си, че те са богоизбраните.

“Ние направихме извънредно лоша услуга не само на Близкия Изток, но и на цялото човечество. Убиват хора. В името на какво?”, — попита Тръмп по време на неотдавнашните телевизионни дебати претендентите си.

Тръмп натърти дебело, че външната политика на САЩ е довела до “абсолютен бардак” (с това за равенството между политиката на САЩ и бардака бих добавила, че Тръмп явно ми чете бруталните мисли :)), слагайки началото на дестабилизацията на целия свят.

Целият този хаос можеше въобще да не се случи, ако някои хора не бяха отворили ей такива големи усти, за да глътнат целия свят…

Струва си  да отбележим, че ако се гмурнем в миналото, в историята няма да се намери нито един пример, който да ни убеди, че намесата на САЩ където и да е по света, е довела до каквото и да е процъфтяване.

В бардаците не поднасят цветя.

Там продават плът за пари.

Така и с политика на САЩ — вони.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;