9 май foto-2Италианското издание сравнява настоящата ситуация в Сирия със случилото се през 1914 година в Сараево.

Изданието предупреждава, че тъкмо от заповедите на Ердоган зависи началото или липсата на Трета световна война.

“Няма никакви признаци за спадане на напрежението между Русия и Турция. Тайните служби на Русия без всякакво съмнение моделират всички възможни сценарии с участието на турската армия на НАТО на границата между Турция и Сирия, а също вероятността Анкара да затвори проливите Босфор и Дарданелите за руския “Сирия Експрес”. Ердоган не е толкова глупав, за да предложи на Русия още един casus belli (повод за война, бел.ред.) Но и Москва няма да рискува”, — твърди изданието.

Русия е разположила корабите и подводниците си, а те могат само за миг да пуснат ядрените си ракети, ако Турция под закрилата на НАТО, реши да нападне руските позиции.

Президентът Путин беше ясен: Русия ще използва ядрено оръжие, ако това е необходимо, ако обикновените въоръжени сили бъдат поставени под заплаха.

Ако Анкара избере самоубийствената мисия и свали още един руски самолет, Русия просто ще затвори въздушното пространство около границите чрез С-400.

Ако Анкара, пак под чадъра на НАТО хвърли турската армия срещу позициите на Русия, Москва наистина ще използва ядрените си сили, въвличайки НАТО във война не само в Сирия, но и в цяла Европа.

Ето затова Босфорът и Дарданелите трябва да останат отворени.

Независимо от провокациите на НАТО, Русия винаги е излизала победител.

От средата на 2014 година Пентагонът е провеждал само военни игри – 16 пъти. При различни сценарии, в които винаги присъстват силите на НАТО и армията на Русия.

И именно затова колебаещото се поведение на Ердоган наистина плаши някои регионални играчи – от Вашингтон до Брюксел.

Пентагонът е добре информиран, обаче.

Той знае за страшния дъжд от желязо и огън, които Русия може да стовари, ако бъде провокирана от Ердоган.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;