В най-близко време Владимир Путин ще получи план за развитието на интернeт в Русия.

“Няма да е правилно, ако представителите на отраслите изказват гледната си точка по всички ключови позиции от “пътната карта” за развитието на интернет. Ще дадем всичко това на президента”, — каза първият заместник ръководител на администрацията на Путин при откриването на руския форум “Интернет- икономика”.

В момента в мрежата в Русия са включени 67 % от руснаците, но в най-близко време към щях ще се присъединят още 30 милиона жители на отделни региони. Русия трябва да помогне на интернет-икономиката на страната да расте с ускорени темпове. След одобрението на президента правителството ще издаде редица постановления, каза по време на форума министърът на връзките и масовите комуникации Николай Никифоров.

“Важно е законодателната и изпълнителната власти да направят всичко, което е необходимо за отраслите, свързани с интернет-икономиката, за да продължат те да бъдат важен пункт в ръста, независимо от икономическата турбулентност. Трябва да се направи всичко, за да продължи ръста на икономиката и дори тя да се ускори”, — каза той.

Тагове: ; ; ; ; ;