Путин камуфлажКакто съобщи ТАСС, позовавайки се на катарската телевизия “Ал Джазира”, вчера през нощта израелската авиация е нанесла удар по предградието на сирийската столица Джерман, на изток от Дамаск.

Разрушена е една сграда, има няколко убити и ранени.

Сред загиналите е Самир Кунтар, един от бившите партизани в южен Ливан, който е освободен на 16 юли 2008 година след сделка за размяна на пленници между Израел и Хизбулла.

Кунтар е в затвора 29 години, след участие във въоръжени действия в северен Израел.

Е, Близкият Изток винаги е бил змийско кълбо. Там така причудливо са се преплели политико-икономически интереси, че скоро кълбото няма да бъде разплетено.

Интересите са на различни държави.

А Израел винаги е мътил водата и там. Понякога дори така се главозамайва, че нанася вреда и на самия себе си.

В последните дни много международни наблюдатели твърдят, че президентът на Русия Владимир Путин уж бил готов да излезе плавно от играта – ако не му удовлетворят исканията.

Точно така били изтълкувани дадени пасажи от голямата пресконференция на Путин. Той дори бил намекнал, че Русия може да мине без каквито и да било бази в Сирия. А и не само това са основанията им.

А и виенските съглашения уж потвърждавали готовността на Русия да прави максимални отстъпки.

Някои дори стигат до извода, че настъпва моментът, когато може, за да не се губи време, по бързия начин да се решат всички проблеми в региона – докато Сирия остане ничия земя.

Евреите бомбардират предградие на Дамаск, а турците вярват, че техните враждебни антируски действия няма да имат сериозни последствия…

Сега да си спомним времето, когато се проведе олимпиадата в Сочи.

Тогава също на някои им се струваше, че Русия ще изтърпи всичко и от всеки.

А после започнаха действията, които накараха света да се вцепени – събитията в Крим и Донбас.

Като човек, който е видял много от живота, мога да кажа, че по време на пресконференцията си Путин се беше престорил на спяща или умряла котка, която само изчаква мишките да се приближат колкото се може по-близо.

Дори когато някаква си бандеровска маймуна от журналистите се опита да дърабърства, това не изкара Путин от равновесие. Той се престори, че не е забелязал.

Създава се впечатлението, че много от тези двуноги, които притежават миши мозъци и миша натура, наистина са си повярвали, че могат да спечелят играта срещу Русия.

Това напълно се отнася и до родните управляващи.

Общо взето всички забравят, че на Путин му върви по отношение на противниците.

Ако срещу СССР се изправяха такива хора като Солженицин и Бжежински, срещу Путин в момента има мишоци…- български и чуждестранни. Срещу Путин няма нито един “силовак” в политиката.

Не вярвам, че Путин е готов ей-така да загърби Сирия. Ако имаше такива намерения, той не би нахълтал с цялата мощ на ВКС там. Ако искаше капитулация за себе си и Сирия, той не би започнал тази геополитическа огромна битка.

Що се отнася до Донбас, то Путин отдавна вече мисли, че тази територия вече никога няма да бъде украинска.

Нещо ми подсказва, че през 2016 година ще станем свидетели на големи и сериозни събития.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;