Тагава 26efВероятно в най-близко време в Русия ще се появи още един холивудски актьор с руски паспорт. Кери-Хироюки Тагава, познат от много филми -“Мортал Комбат”, “Мемоарите на гейшата” и много други- е подал молба за получаване на руско гражданство.

Звездата от американските екшъни посети Централния дом на авиацията и космонавтиката в Русия.

Тагава 0

Актьорът видя първия изкуствен спътник на Земята, капсулата, с която е изпратено Лайка – първото куче в космоса. Най-силно впечатление направи на Кери-Хироюки Тогава кабинетът на Юрий Гагарин, в който са запазени вещите на първия космонавт: масата, столът, коженият портфейл, лампата.

След това Тагава призна, че е на път да се разплаче:

”Толкова е силна тук енергията. Гагарин е особен човек за мен, човек с голямо сърце, който е отдал душата си за държавата. Независимо от това, че той е носил пагони, той се е сражавал за мир. Той е бил истински звезден войн…”.

Тагава поиска от домакините да го оставят за няколко минути сам в кабинета на Гагарин.

“Искам в мен да проникне духа на това място”, — каза той.

Тагава 80

  • Господин Тагава, защо искате да получите руско гражданство?
  • Моето семейство има отдавнашна връзка с Русия. Моят чичо е певец, японският Франк Синатра. През 60-те години той всяка година на Рождество идваше в Русия на гастроли. И аз не съм за първи път в Русия. За последните 12 години съм бил 8 пъти при вас. Тук имам много приятели. Душата ме повика, а вашата душа ме прие.

След снимките на последния си филм Тагава прие православието.

Тагава 93

“Путин никога не прави нещата прибързано. Той има своя позиция и винаги се намира в хармония с вътрешната си енергия. И винаги предлага да се води диалог. А точно той така липсва сега на света”, — каза Тагава.

“Моят президент е Обама. Но и Путин е мой президент, защото много скоро се надявам да получа руски паспорт. Сигурен съм, че само сътрудничеството между тези двама мъже ще доведе до всеобщ мир.

Отдавна вземам участие в благотворителни програми в Русия, помагам на деца, които се занимават с бойни изкуства. Тази година бях в Самара, Томск, Санк Петербург.

Семейството ми вече свикна с моите сюрпризи и не се изненадва. Що се касае до другите хора, считам, че всеки трябва да уважава правото на човека да избира. А този, който не е съгласен с това – довиждане!”

Последната дума знаменитият актьор произнесе на руски..

Тагава 54

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;