Айдар 430В Херсонска област стана първият сблъсък между местните жители и нацистите, които блокираха Крим. Това съобщи в профила си в социалната мрежа екс-депутатът от Върховната Рада от този регион Алексей Журавко.

Според него, въоръжени до зъби нацисти от доброволния батальон “Айдар”, чието подразделение е задействано за терористичната блокада на Крим, са пристъпили към истинска сеч. Бойците са измъкнали от дома местен жител и са изискали от него ключовете за собствения му микробус, но са срещнали не покорност, а отпор.

“Днес през нощта в Чаплинка майданците показаха истинската си същност. Намиращият се на границата с Крим “Айдар” започна да граби местните жители».

Собственикът на буса е трябвало да остане без автомобила си. Нацистите са се промъкнали през нота в двора му и са изискали под заплаха от смърт да им предаде ключовете на возилото, но местният жител се оказал бивш афганец.

Помогнали му двама приятели и един съсед.

“Лъжизащитниците на Украйна” се нахварлили върху мирните жители на Чаплинка, заплашвали ги с оръжие. В резултат на боя собственикът на автомобила има счупена челюст».

Пострадалият от юмруците на “Айдар” афганец се обърнал към местната полиция. Там не успели да се справят с крадците и повикали намиращия се на пет километра батальон “Херсон”.

Едва когато ппристигнали въоръжените бойци от “Херсон”, айдаровците се изпарили от местопроизшестието.

В Херсонската полиция вече е внесена жалба от пострадалите. Афганиците от Чаплинка и съседните села са обещали да съберат до 300 щика, както те се изразяват, и да унищожат “Айдар”. Те обещали да направят това, дори след това да бъдат осъдени от властта.

На границата назрява нова гореща точка. Там, където се появят тези въоржени уроди от доброволния батальон, винаги страдат мирните жители.

“Защитниците на Родината”, въоръжени до зъби, винаги считат, че всичко им е позволено”, — добавя Журавко.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;