В сръбския град Нови Сад, в един от жилищните райони се появи огромно пано-портет в памет на загиналия руски пилот в Сирия, Олег Анатолиевич Пешков.

На паното е изобразен портрет на пилота във военна униформа, на фона на руския и сръбски флаг, на които се чете стих от песента » От къде започва родината» изписан на руски и на сръбски.

 

20

 

Картината е изпълнена от художници ентусиасти, с участието на организациите » Сръбска лига», «Источна алтернатива», и » Народна мрежа».

 

» От днес, този портрет ще буди паметта не само на жителите на Нови Сад, но и на всички борци за свобода».

Участниците в движението,  смятат че такова напомняне с произведение на изкуството, е скромен знак за благодарност към човека пожертвал живота си в името на родината и за слава на народа си, такова пано ще напомня за силата на духа и борбата за свободен свят, правда и справедливост.

» С това произведение, ние изразяваме благодарност към Русия и руския народ, благодарим и скърбим за загиналия пилот Олег Пешков. Героизмът, храбростта и благородството трябва да се прославят и почитат не само в историята , но и днес. Ние няма да си затваряме очите и да забравяме тези, които жертват собственния си живот падайки в борбата за мир и справедливост- споделят сръбските патриоти.

 

Българска редакция News Front.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;