Сирийска армия летище ИД suriye-ordusuИнформацията е от агенция САНА.

Дамаск

В провинция Дамаск в района на Източна Гута на пътя Мейдаа-Ад-Думейр армейците напълно неутрализираха терористите, разположили се между населените места.

По пътя Хараста Ал-Кантара военните проведоха спецоперация срещу терористите от “Джейщ Ал-Ислам”, унищожавайки и ранявайки множество от тях. Сред убитите е главатарят Омар Ал-Ктейфани.

Дараа

В провинция Дараа през нощта на 18 срещу 19 декември в плантациите Ал-Битар в околностите на село Атман на север от административния център армейските чати унищожиха и раниха всички намиращи се там членове на банитски формирования. Сред ранените е Аед Ал-Зоуби, главатар на терористичната групировка.

В село Ан-Наим военните унищожиха укрепен район, считащ се за център на връзката с различни бази на терористични групировки в източната част на провинция Дараа.

В град Дараа в квартал Ал-Байджабжа армейците разгромиха няколко укрития и позиции на терористите.

Сувейда

В северо-западната част на провинция Сувейда в село Дейр-Дама е проведена спецоперация срещу скрити терористи, по време на която армейците нанесоха големи загуби сред противника в жива сила, разгромено е и оборудването им.

Хомс

В юго-източната част на провинция Хомс в районите Ал-Хадас, Хаварин, Ал-Кариатен и Мхин ВВС на САР разгромиха военната техника и автомобилите с голямокалибрени картечници на бандитските части на ИД.

В района между Мхин и Хаварин армията с подкрепата на съюзниците спря атаката на ИД над военни обекти. Унищожени са десетки терористи заедно с оръжието и техниката им.

Алепо

В провинция Алепо в неселените места Нубил и Аз-Зихра отрядите на народното опълчение предотвратиха атака, извършена от терористичните групировки, свързани с режима на Ердоган.

Както съобщиха местни източници, между бойците от народното опълчение и терористите, главно от “Джебхат Ан-Нусра”, е имало ожесточен бой, по време на който са били унищожени няколко автомобила и военна техника на противника, а също техните укрепления. Освен това, добавят източниците, бандитските формирования са понесли сериозни загуби в жива сила.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;