Войната в Сирия би могла да завърши за по-малко от година, ако западните държави не искаха да сменят властта чрез подкрепата на терористите, заяви Башар Асад.

Той съобщи, че проблемът е в това, че Западът ежедневно оказва подкрепа на терористите, защото те искат решението, което те наричат политическо, да послужи за смяна на властта. И следователно, всичко се върти около това, — каза Асад.

За да спре войната, според него, трябва международната общност да предприемем мерки, за да спре потока от чужденци, които влизат в редовете на терористите.

Президентът на Сирия добави, че никой от тях, само Русия, Иран, техните съмишленици и други страни, които подкрепят в политически план сирийското правителство, но не и Западът, там никой не е готов за такива мерки.

Асад, отговаряйки на въпрос, радва ли се, че западните лидери в последно време са смекчили позицията си по повод неговото сваляне от власт, със сарказъм заяви, че той вече е започнал да си събира куфара и е искал да тръгва, но сега вече може да остане.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;