Путин 9Немското обществено-политическо списание Cicero в четвъртък, 17 декември, нарече президентът на Русия Владимир Путин човек на отиващата си 2015 година

Обложката на новия януарски брой на ежемесечника Ciero е украсена с портрета на Путин, изпълнен в стила на великия испански сюрреалист Салвадор Дали, и със заглавие “Играчът. Как Владимир Путин стана вай-важният човек в света”.

Ето и аргументите за решението, които сподели с читателите главният редактор на изданието Кристоф Швенике:

”Не може да не се признае, че Путин успя да се превърне в ключова фигура в световната политика. Може и да не обичаме Путин, но с него трябва да се съобразяваме. Повече от преди. Без Русия нищо не може да се направи, това го доказаха преговорите около атомната програма на Иран, това се случва и сега във войната в Сирия и на виенските преговори, в търсене на политическо решение на сирийския конфликт”.

Припомняме, че името на Владимир Путин често се оказва в руските и задгранични рейтинги. Така например, Путин влезе в топ-листата от осем кандидати за званието “Човек на годината – 2015”, според версията на Time.

Болшинството от гражданите на Русия също смятат, че Путин заслужава прозвището Човек на 2015 година в политиката.

На 4 ноември Путин за трети пореден път зае първо място в рейтинга на най-влиятелните хора в света, според версията на американското списание Forbes.

Прессекретарят му Дмитрий Песков заяви, че признанието “Човек на годината” се обяснява с активността на руския лидер на световната арена.

През април Путин зае първо място в рейтинга за най-влиятелни хора на планетата, според друга версия на читателите на Time. Руският лидер оглавява рейтинга на 100-те най-влиятелни персони  на Земята.

Тагове: ; ; ; ;