Конгрес САЩСАЩ отдавна уж се борят с международната терористична организация Ислямска държава, но американският Конгрес отказва да приеме закон, който да вкара в законова рамка военните действия срещу екстремистите.

Става въпрос за решение за влизане в сила на закон за разрешаване използването на военна сила, който би вкарал в законови рамки действията на САЩ срещу Ислямска държава.

Конгресмените заявяват, че гласуването по този повод е много опасно не само във военно, но и в политическо отношение. Цари мнение, че болшинството от конгресмените просто се страхуват, но има и такива, които принципно са против подобно решение.

Американските законодатели се опасяват от последствията от вкарването на закона. Така поне споделят самите законодатели, политици от различни щати, които осъждат бездействието на Конгреса.

“Треперят им краката”, — заяви членът на палатата на представителите, републиканецът от щата Тексас Ранди Уебър.

“Такава политическа нерешителност!”, — отбелязва на свой ред демократът от Калифорния Адам Шиф.

“Страхливци. Винаги съм готова да гласувам по този въпрос. Дори сега. Те се занимават само с обсъждане политиката на президента, заровили са се в чуждото “мръсно бельо”. Но никой не иска да даде старт на собствена политика, не се осмеляват. Те са просто страхливци”, — заяви Маршия Фудж, представител на демократите от щата Охайо.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;