Русия Палмира 57Според члена на комитета на палатата на представителите на американския Конгрес от Републиканската партия Тренд Франкс, силите на руските ВКС нанасят повече удари по Ислямска държава от САЩ.

“Притеснява ме това, че Русия започна да нанася повече удари по ИД, отколкото ние”, — каза той.

Според политика, президентът на Русия Владимир Путин “влага повече усилия за борба с тази уродлива и зловеща ИO, отколкото президента на САЩ”, каза той.

По-късно конгресменът изрази увереността си, че Москва и Вашингтон са длъжни да разговарят, за да не допуснат инциденти между военните на двете страни.

“Убеден съм, че има начини, чрез които можем да опитаме да избегнем конфликтите по пътя на общата ни цел за унищожаването на ИД”, — каза той.

“Може да не говорим за някакво голямо сътрудничество, но имаме възможност да постигнем целта си. Имаме разногласия, но ИД е враг на цялото човечество”, — резюмира Франкс.

Но Америка продължава да облъчва света с неверни твърдения.

Ето какви:

Във вторник министърът на отбраната на САЩ Аштън Картър каза, че руските авиоудари са по опозицията на Сирия, а не по терористичната групировка ИД.

В сряда министърът на външните работи на Великобритания Филип Хамънд също заяви, че Русия е позволила на терористите от ИД да имат преимущество, защото е атакувала опозиционните сили.

Русия нееднократно е опровергавала подобри изявления. Официалният представител на МВнР на Русия Мария Захарова нарече мит твърдението,че Русия уж нанася удари в Сирия не по ИД, а по опозицията. Според нея, всички действия на Русия в Сирия са насочени към политическото регулиране на кризата в страната.

Тя нарече мит и това, че Русия уж се готви за сухопътна операция в Сирия.

На фона на тези изявления “Свободната сирийска армия” тръгна да се сближава с Русия. Стана ясно, че ССА е готова да предостави данни за местоположението на бойците от групировката ИД, за да може ВКС на Русия да им нанесат авиоудари.

С една дума, битката между Запада и Русия продължава в пълна сила.

И никой да не се надява на скорошен мир в Сирия.

А и в света.

Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;