Кандидатът за президент на СЩА Доналд Тръмп заяви, че за него е голяма чест “приятният комплимент” от лидера на руската държава Владимир Путин.

Думите на Путин за Тръмп са предизвикали вниманието на пресата, обществеността и политолозите. За тях питаха по време на брифинга Джошуа Ърнест – прессекретаря на действащия президент Барак Обама.

Той изрази мнение, че подобни изказвания “са много близо” до пряка подкрепа на кандидата за изборите.

“Сега думата има господин Тръмп  — ще приеме ли подкрепата на Путин или не”, — отговори Ърнест.

Според вашингтонския вестник Hill, който пише главно върху дейността на Конгреса на САЩ и вътрешнополитическия живот на страната, Тръмп е засегнал темата в четвъртък по време на речта си на предизборен митинг в Коламбус (щата Охайо).

“Винаги е голяма чест да получиш такъв приятен комплимент от човек, ползващ се с толкова голямо уважение в собствената си страна и зад нейните предели”, — казала претендентът за президентското кресло на САЩ.

Припомняме, че в четвъртък Путин за първи път публично даде оценка на Тръмп след пресконференцията:

“Той е много ярък човек, талантлив, без съмнение. Не е наша работа да определяме достойнствата му, но той е абсолютен лидер в президентската надпревара…Той твърди, че иска да се работи на друго ниво в отношенията – по плътно, по-дълбоко —  с Русия, нима можем да не приветстваме това? Разбира се, че приветстваме това”.

Тагове: ; ; ; ; ; ;