Днес 17 декември, се проведе 11-та поредна ежегодна прес-конференция на руския президент Владимир Путин.

Три часа и осем минути най- влиятелния политик на планетата отговаря на журналистически въпроси, свързани както с вътрешната политика на Русия, така и с външната.

 

1

 

Владимир Путин даде отговор на 45 въпроса зададени от 32 журналиста ( 27 руски и 5 чуждестранни), като най-много внимание беше отделено на международната политика: като тази година на тази тема бяха зададени с 33 % повече въпроси ( миналата година 27 % от въпросите бяха свързани с международната политика), на икономиката и бизнеса бяха посветени 31 % от въпросите, 11% за вътрешната политика, 13 % въпроси касаещи социалната сфера. Два въпроса на военна и спортна тематика, и един въпрос от личен характер.

 

 

Не без внимание остана и въпросът за  съдбата на «Южен Поток», който руският президент кометира по следния начин» Ние бяхме готови да реализираме проекта, просто не ни оставиха да го направим. Първо Европарламента излезе с решение, че този проект не съответства на интересите на Европейския Съюз, като изпрати съответно някакви бумаги. След което Еврокомисията поиска от България да прекрати подготовителните работи»

 

2

 

« Изумен съм и от «беззъбата позиция на българското правителство по съдбата на проекта, което непонятно по какви съображения пренебрегна националните интереси на България.

Първоначално това са 3 млрд. долара само от строителството на самия проект, работни места и така нататък, а отделно 400 млн. евро годишно България щеше да получава просто за транзита».

» Ние измислихме самия проект, защото искахме да подкрепим България»- каза още руския президент.


Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ;