Президентът на Русия Владимир Путин по време на голямата пресконференция нарече плюнка в лицето на украинския народ назначението на Саакашвили за губернатор на Одеска област.

Путин заяви, че Грузия се започнала  да се занимава с “експорт на политически дейци” – сега те работят активно в друга република на бившия Съветски съюз, “независимата незалежна Украйна”. “Както виждаме, не са променили стила си на работа”, — отбеляза Путин.

“Според мен, това е плюнка в лицето на украинския народ. Малко ли беше, че поставиха Украйна под външно управление, а ето и на какви политически дейци делегираха права”, — заяви лидерът на руската държава.

“Според мен, САЩ не даде на Саакашвили виза в страната. Те го насочиха към Украйна – нека да покомандва там”, — заяви Путин.

“Те казаха на Украйна: “Ние не просто ще ви управляваме, но ще ви изпратим и хора, които да ви управляват. От най-цивилизованите държави, съседни или зад океана, ще ги поставим на ключовите постове – във финансите, в икономиката – защото вие не можете да се справите грамотно в тези сфери. Другите могат, вие – не”. От 45 милиона човека не можаха да се намерят пет-десет честни, порядъчни, ефективни управленци”, — възмути се Путин и отново нарече това “плюнка в лицето на украинския народ”.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;