Нов скандал в украинската политика се разрази в Радата, след като на 14 декември на заседание  на националния съвет за реформи  между главата на Министерството  на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков и губернаторът на Одеска област Михаил Саакашвили се понесе словесна престрелка, обвинения в корупция, които преминаха в  псувни, обиди и плисната чаша вода в лицето на Саакашвили.

 

screenshot 2015-12-16 001

 

Скандалното видео буквално взриви интернет. След букета рози за Яйценюк и сбиване в Радата, скандалите за украинската политика сякаш вземат връх. Прави впечатление неприсъщото за политици поведение и изключително неполитическата лексика- може би последствия от криворазбраната демокрация и европейски път, по който се засили Украйна.

 

Политика без задръжки, ако таково поведение може да се характеризира като политика.

В началото  на заседнието всичко изглежда добре. Вътрешният министър Аваков, заявява че обвиненията в корупция към украинското правителство, направени от Саакашвили са безпочвени. Саакашвили отговоря с директни обвинения към самия министър наричайки го крадец № 1, словесната престрелка се нажежава от посипалите се обиди, псувни и завършва със хвърлянето на чаша вода по губернатора на Одеска област Саакашвили.

 

 


 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;