На 17 декевмври 2015 в 12:00 московско време ( или 11:00 българско) ще започне голямата годишна пресконференция на руския президент Владимир Путин. В списъците на акредитираните журналисти са представители на 1390 медии, фотографи, видеоператори.

Приемът на заявки в ежегодната голяма прес-конференция на президента на Русия за руски федерални, регионални и международни медии стартира на 20 ноември.

 

 

screenshot 2015-12-17 001

Първата голяма прес-конференция на руския държавен глава Владимир Путин се проведе през 2001, като повод за среща с пресата беше огромно количество заявки от журналисти искащи интервю с руския лидер.

Тогава акредитация получиха 500 журналиста, и открития разговор продължи около час и половина
След преизбирането си на президентския пост за 6 годишен срок през 2012 година Владимир Путин възобнови практиката на общуване с журналисти във формат на прес-конференция, като самият той нарича такива срещи » добра традиция».

«Ръководителят не трябва да се отклонява от отговорностите, и никога не трябва да приема своеволни решения, нито да губи връзка или да се откъсва от живота на обикновените граждани»- казва Владимир Путин.

Най -дългия разговор с журналисти, руския държавен глава проведе през 2008 година, когато отговаря на въпроси цели 4 часа и 40 минути.

Всяка година през месец декември Путин спазва тази традиция, за да обобщи събитията от изминалата година.

В светлината на последните събития, тази среща се очаква с небивал интерес от цялата световна общественот.

Можете да следите излъчването на живо от тук.

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ;