Сирия специални частиПрез последните два месеца 103-та бригада от Републиканската гвардия на Сирийската Арабска армия и техните съюзници, с подкрепата на ВКС на Русия, освободиха от ислямистките терористи голяма част от територията в северната част на провинция Латакия. Но тази значителна стъпка напред има и своята негативна страна, защото по време на настъплението загинаха няколко сирийски войници.

Пехотните подразделения на ВС на САР успяха да заемат важните плацдарми в Джебел ал-Акрад и Джебел Ал-Туркмен., което позволи на силите на специалните части да нанесат сериозно поражение на терористите от “Джебхат Ал-Нусра”. Полк специални части от сирийскта армия проникна в тила на терористите и извърши внезапно нападение в лагера за подготовка и дислокация на бойци, разположен в планинските селища. След големи загуби метежниците бяха принудени да бягат към цитаделата Салма, за да спасят живота си.

Благодарение на своевременната помощ, 103-та бригада на САР, придвижваща се към Кафр-Дилбех, възобнови настъпателната операция по южния фланг на Тартиях и, унищожавайки голям бой терористи, завзе още едно село в Кюрдските планини. След това сирийските специални части се присъединиха към Републиканската гвардия и започнаха действия в централен Тартиях, докато другите подразделения започнаха настъпление към Салма.

Първичните цели на военната операция бяха постигнати. ВС на САР отново се позиционира в южните райони на Тартиях и Салма

Тагове: ; ; ; ; ; ;