Вчера 15 декември в страната ни пристигна на официално посещение турския министър-председател Ахмет Давутоглу за да обсъжда двустранните отношения и теми свързани с миграционните вълни.

Във връзка с последните събития и варварския акт на Турция, която свали  руския бомбардировач Су-24, идването на турския премиер в страната ни предизвика остро недоволство.

Пред Президенството в деня на пристигането на турския премиер се организира факелно протестно шествие под наслов» „ВЪН ДАВУТОГЛУ ОТ БЪЛГАРИЯ ! НЕ НА НЕООСМАНИЗМА И ТУРСКАТА АГРЕСИЯ“, 

инициативата обедини различни патриотични организации и граждани, които излязоха за да покажат, че турския гост не е желан в България.

12

Протеста беше организиран съвместно от МОТО КЛУБ «ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ», БНО » ШИПКА», ФОРУМ » ОБЕДИНЕНИЕ» ,Гражданска инициатива„ЗА СУВЕРЕНИТЕТ на БЪЛГАРИЯ и ДЪРЖАВИТЕ по СВѢТА”,Български Национален Съюз НД,Воински съюз „Васил Левски“, Български Патриотичен Съюз, Асоциация на сирийците в България, Движение за пълна заетост и ценова стабилност, ГИ За нов обществен договор, Народно движение «Свободна България», БНС-НД, Народно социално движение.

Мощната вълна на недоволство и възмущение на българирите от идването на Ахмет Давутоглу явно изплаши някого, защото полицията се опита да разгони протестиращите, споделят учстници в акцията.

7

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ;