Утре 15 декември, руският президент Владимир Путин ще се заеме с решаването на енергоснабдяването на Крим, съобщава прес-секретарят на държавния глава Дмитрий Песков.

 

 

135

 

Припомняме, че на 2 декември Путин посети Крим и даде старт на енергомоста от Краснодарския края през Керченския проток.

 

Руският президент сдържа обещанието си за ускоряване на експлоатацията на втората линия на енергийния мост, който ще бъде включен утре 15 декември.

Министърът на енергетиката на Руската Федерация Александър Новак, прогнозира нормализиране на ситуацията по осигуряването на енергия в Крим с пускането на енергомост.

Включеният първи кръг  ( лично под ръководството на Путин) беше с мощност 200 мегавата.

Както се казва на руски » Россия своих не бросает», се реализира на практика.

Напомняме, че в нощта на 22 ноември полуостровът остана на тъмно и беше лишен от електроенергия, вследствие на разрушения на стълбове по електропреносната мрежа, идваща от Украйна. ( никой не вярва в случайни случайности).

Жителите на Крим достойно посрещнаха предизвикателсвото и не останаха без подкрепата на най-влиятелния политически лидер в света.

Вторият кръг на енергомоста вече ще е с мощност 230 мегавата, което ще позволи включването на всички промишлени и търговски предприятия в пълен обем.

 

Българска редакция News Front.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ;