Заместник министърът на отбраната на Русия Анатолий Антонов, отправи остро предупреждение към аташето по отбрана, военно-морското аташе на Турция в Москва, контра-адмирал Ахмет Гюнеш за възможните пагубни последствия от безразсъдните действия на официална Анкара по отношение на руския войнски контингент, изпълняващ задачи по борба с международния тероризъм в Сирия.

 

 

 

145

 

 

На 13 декември 2015 година турското аташе по въпросите на отбраната към посолството на Турция в Москва, контра-адмирал Ахмет Гюнеш получи спешна покана от Министерството на Руската Федерация за среща със заместник министъра на отбраната на Русия Анатолий Антонов.

 

 

Турския военен дипломат получи сериозно предупреждение за възможните пагубни последствия от безразсъдните действия на официална Анкара в отношение на руския войнски контингент, изпълняващ задачи по борба с международния тероризъм в Сирия.

 

По-специално, е изразена дълбоката загриженост от поредните провокации на турската страна по отношение на руския патрулен кораб «Сметливый» в Егейско море, който  при стълкновение с турския «Гечицилер Балик Чилик», е бил принуден да открие предупредителен огън от стрелкови оръжия на разстояние, гарантиращи непоразяването на турския кораб.

По щастлива случайност е избегната евентуална трагедия, вследствие от непрофесионалните действия на турските сили и адекватната реакция на руските служби.

Контра- адмирал Ахмет Гюнеш пое ангажимент да доведе до знанието на официална Анкара съдържанието на руското предупреждение.

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;