Ирак ВСРаботата в координационния център в Багдад, създаден по инициатива на Русия,започна да дава видими резултати. Благодарение на взаимодействието между разузнавателното управление на Сирия и военното командване на авиацията на Ирак, последната получи редица цели, по които нанесе няколко смъртоносни за терористите удари.

Един от резултатите на сътрудничеството беше ликвидирането на т.нар. “министър” на войната на ИД. Ръководителят на военното крило на терористичната организация е бил ликвидиран с ракетен удар в гр. Ел – Фалуджа, намиращ се в провинция Анбар в Ирак. Под авиоудар е попаднала и бандата, пряко подчинена на терориста.

В разгроменият щаб са унищожени всички терористи, т.нар. наместник на ИД в региона, ръководителят на пресслужбата на групировката, началникът на разузнаването и ръководителят на отряда-камикадзета.

Понастоящем ВС на Ирак заедно с опълчението и полицейските части осъществяват прочистване на западната част на Ирак от терористи от ИД.

В момента се провежда настъпление в посока столицата на провинция Ер-Рамади, която бе завзета от терористите още през май тази година.

News Front България

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;