Сирия убийство мирни гражданинТерористите от Ислямска държава изгубиха редица сражения в Латакия. В голяма част от районите продължават активните бойни действия. Сирийските войници разказват, че терористите търпят поражения и от злоба се нахвърлят над мирните жители.

Правителствената войска на Башар Асад продължава настъплението си в провинция Дамаск. Унищожени са два опорни пункта на противника. Под контрола на армията са няколко десетки сгради.

В районите на Дума и Джаубар джихадистите изоставиха картечницата и миномета си. Сирийската войска разкри тунел на терористите от ИД, той е унищожен.

В Идлиб армията на Башар Асад освободи град Длама. В Дераа ВС на Сирия организира няколко засади, в резултат на което ислямистите изгубиха над 35 човека, а също няколко автомобила и мотоциклета.

Озлобени от пораженията, екстремистите започнаха масово да тероризират мирните жители във все още контролираните от тях територии. Зачестиха случаите на масови убийства, с които Ислямска държава наказва за непослушание.

Ислямистите от ИД масово избиват жителите на населените места, които завземат. С всеки изминал ден убитите мирни граждани от ИД се увеличават.

Кошмарът, наречен Ислямска държава, създаден от Запада, продължава да отнема живота на мирните сирийци.

Сирийските военни са категорични, че “Ислямска държава трябва да бъде унищожена”.

News Front България

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;