МариуполВ последните няколко дена нещата в Донецката и Луканската Народни Републики действително се затягат. Според последни данни, към границите на републиките се приближават танкове от Киев. Щабът на народната милиция на ЛНР съобщава, че в района на селището Золотое, намиращо се под контрола на Украйна и разположено на 3 км от «граничната» линия, днес са били забелязани 5 танка Т-64 и 15 товарни автомобили.

Във връзка с това войнските подразделения в ЛНР са вкарани в пълна бойна готовност.

Разузнаването на ДНР днес също съобщи за натрупване на бронирана техника около границите й. Според информация от Едуард Басуринq около “граничната” линия са забелязани 17 танка и 2 БТР-а.

В района на населеното място Новогороск са били забелязани шест танка, около Мариупол, точно до селището Сартана – осем танка, в Мариупол – три танка и два БТР-а.

По всичко личи, че Киев се е активизирал след визитата на Джо Байдън в Украйна.

Явно стопанинът е изтръскал куфарчето с пари.

А имаше примирие. Явно точно тогава украинците са получили заповеди от отвъдокеанските си господари и инструктори, пък и си е отдърхнал и набрал сили за нови диверсии.

Според информация от ОБСЕ, украинските силоваци са стабилизирали позициите си и са построили “защитни съоръжения”. По всичко личи, че Киев е готов за нови провокации и по всяка вероятност скоро ще станем свидетели на ново настъпление срещу опълченците.

САЩ даде пауза, но сега, когато минските споразумения отиват отново в десета глуха, започват новите опити на украинците да постигнат непостижимото.

Америка спешно се нуждае от нов украински балон, който да раздуе, за да даде спирачка на Русия в мащабните й военни действия в Сирия, а и за да се увеличи натискът върху руската държава около санкциите. Така антируските настроения отново ще бликнат като кърваво блато из цяла Европа и света, и ще подкопаят твърдата почва под краката на Русия за регулиране на конфликта в Сирия.

До няколко дена очаквайте западните медии да запеят старата песен на нов глас: за вежливите хора, за зелените човечета и за руските танкове.

За Крим вече няма да кажат и гък.

Защото Крим бе посетен от цяла плеяда европейски политици, които няма как да си накривят езиците и да кажат нещо друго, освен истината.

Ако излъжат, няма вече кой да им повярва.

Затова за Крим вече ще се мълчи. Ще мълчат вкупом като гроб.

Целият свят вече миряса, че Крим е руски. Както се казва, поставена е точка по въпроса.

Но по всичко личи, че войната в Украйна ще продължи.

Дано това да е последният напън на бременният от лъжи и лицемерие Запад.

И дано вече този прословут Мариупол попадне в правилните ръце.

Петя Паликрушева за News Front България

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;