Протестиращите пишат до прокуратурата за тежки нарушения

Министър-председателят Бойко Борисов и регионалният министър Лиляна Павлова подминаха протестиращите, които бяха блокирали магистрала “Струма” срещу високата цена на винетките.

Протестиращите се събраха при разклона на Дяково при Дупница. Те бяха от Благоевград, Бобов Дол, Дупница, Радомир и Перник. Полицията ги информира, че протестът им е разрешен на пл. “Свобода” в Дупница, но се стигна до консенсус да излязат на магистралата, но в аварийната лента. Там паркираха около 50 коли.

Протестиращите коментират, че са очаквали Бойко Борисов и Лиляна Павлова по магистралата, за да им обяснят за протеста си срещу винетките. Но кортежът на премиера премина без да спре. Две минути след това покрай протестиращите премина кортежът на Лиляна Павлова, след което протестното шествие потегли към София.

В столицата също имаше протест срещу високата цена на винетките. Гражданите се събраха през Народното събрание с автомобилите си и с налепени по стъклата протестни стикери.

Протестиращите споделиха, че държавата вдига цената на винетките, но не следи за състоянието на пътищата. Гражданите алармираха, че фирми, които са извършвали строителството на магистралите прехвърлят активите си на нови фирми и са обявили фалити, за да не носят отговорност за построените от тях пътища и за извършените ремонти.

През август е подаден сигнал до прокуратурата за това, но гражданите и до момента нямат отговор.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;